15.02.2020 г., 20:40 ч.

Завръщане 

  Поезия
403 0 0

Завръщам се минал през ада
със смазваща болка голяма,
защото на мен това ми се пада,
като не съчинявам от туй аз драма.

И всичко го чувствах в мараня -
бежзизнен, малодушен, занесен
на някъде, витаещ кръжа,
като шумозвучна нежна песен.

Връщам се ето ме цял,
с поправки човешки специални
от сестри овации събрал,
пред вас съм с чувства идеални.

Дълбок поклон пред докторята,
за свършените от тях неща.
Прегръдка топла за сестрата,
за грижите ѝ от душа.

Хаджи Пенсионер

Кажи ми сестро де са докторята,
где е мойта болна дружина
кажи ми па ми дари крилата,
аз искам сестро, за чужбина да замина!

© Дамян Балев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??