30.01.2013 г., 7:53 ч.

Завръщане към първата любов 

  Поезия » Любовна
434 0 0

Не зная дали все още те обичам,

разделихме се преди много години,

но зная, че  искам пак да те имам,

за да разбера защо, позволи  ми.

 

Не те ревнувам от жена ти,

нито от връзки краткотрайни,

но зная, че искам да размътя ума ти

и да открия заключените тайни.

 

Не те искам завинаги в плен,

а само за миг да те прегърна,

не искам дори да си влюбен във мен,

но в живота ти искам да се завърна.

 

Не те карам да ми сваляш звезди,

нито дори да си верен,

но зная, че искам да съм в твойте мечти,

дори и да бягаш – неуверен.

 

Не зная дали ме допускаш до себе си –

аз първата крачка направих,

но зная, че искам да не можеш без мен

и с мисълта си към теб се отправих.

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??