27.05.2008 г., 8:53 ч.

Завръщане в младостта 

  Поезия » Бели стихове
1289 0 4
    Завръщане в младостта

Среща след четирдесет години,
спомен млад живее в нас.
С престилки черни и баретки
отново сме в учебен час.

Разпръснахме се,
днес събираме  се пак.
Косите - вече побелели,
годините оставили са знак.

Срещата ни пак сближава
и времето назад се връща.
Страница забравена отваря,
в деца невинни ни превръща.

Преминали урока на живота,
по-мъдри ли сме ний сега?
Или просто оцелели,
понесъл всеки своята съдба.

Хубаво е след толкова години
да видиш познатите лица.
Проблемите житейски да забравиш,
за миг да се завърнеш  в младостта.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??