12.01.2017 г., 22:14 ч.

Здрасти, моя малка тайна 

  Поезия » Друга
853 3 8

(самоволна песничка)))


Здрасти, моя малка тайна!
Срещнахме се аз и ти.
И небето ще пропадне,
и трамвай ще полети!

Но отсреща в кафенето,
сред цигарения дим,
като бухали на светло
ще седим и ще мълчим.

Шушу-мушу и накрая
всеки ще си тръгне сам.
И ти хубаво го знаеш,
и аз хубаво го знам.

Тайната е до завоя.
По-нататък е светът.
А сълзата, мила моя,
сигурно е от студа.

Ситуация банална,
аз бях той, ти беше – тя.
И нито небето падна,
ни трамваят полетя...

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??