28.08.2012 г., 10:32 ч.

Здравей и сбогом 

  Поезия
474 0 8

ЗДРАВЕЙ И СБОГОМ

 

Здравей!

Здравей!

Здравей!...

... и ще го кажа

за стотен път в един и същи ден,

ако те срещна сто пъти. Тъй важен

е този поздрав.

 

Не за теб – за мен!

 

“Здравей!” е онова сакрално слово,

което ме съпътства ден и нощ –

в летата жарки, в зимите сурови,

когато съм добър, или съм лош.

 

Тъй поздравявам хора, птици, къщи...

Какво, че бил мълчал край мен светът –

не поздравявам, за да ми отвръщат:

“Здравей!” е тайната на моя път!

 

“Здравей!” е онова, което нося,

“Здравей” е смисълът на моя ден

и отговор на моите въпроси.

Безбройните “Здравей!” са цел за мен!

 

Аз трябва милиард “Здравей!” да мога

да сложа на везните

                                      и така

да изравня това едничко “Сбогом!”,

което някога ще изрека.

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??