7.06.2008 г., 7:48 ч.

Здравей, Любов 

  Поезия » Любовна
945 0 3

Здравей, Любов! На моя праг
така се радвам да те видя!
Добре изглеждаш в нощния сумрак -
красива и сияйна самодива!

 

О, влез, Любов - не стой навън!
Аз толкоз време те очаквах!
Посрещах те стотици пъти в моя сън,
ала сама среднощ се будех и заплаквах!

 

 

Не вярвах, Любов, че пак ще те срещна!
Отчаяно скитах сама...
В чужди легла утринта все посрещах,
с празна, самотна душа!

 

 

Не вярвах,  Любов! Ругах и проклинах
очите на предния „Ти"!
Със маскa вървях, към всички изстинах,
без надежда, любов и мечти!

 

 

Сега е различно - не помня го вече!
Не помня ни име, ни глас, ни лице!
С друг ми избяга сърцето, далече
от него, друг мъж „Любов" се зове!

 

 

Здравей,  Любов! На моя праг
така се радвам да те видя!
Добре изглеждаш в нощния сумрак -
красива и сияйна самодива!

© Миа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??