18.01.2020 г., 11:49 ч.

Здравей любов 

  Поезия » Любовна
335 0 0

Здравей любов

 

Здравей любов, днес си толкоз нужна,

студено е, денят до скука занемял.

Обикновен е. Станах ли ти чужда?

Е, всеки ден, без теб е някак цял.

 

В утрото ми носиш топъл поздрав,

после свиваш на някой кръстопът.

Изтананикваш – сякаш казваш сбогом.

И всеки, да продължава своя път!

 

Но знай любов, не ми пресичай пътя

по навик и утрото ми – остави на мен,

минавай мълком, без да ме докосваш,

ако ще го счупиш и пръснеш натрошен.

 

Здравей любов, така си ми потребна

всеки ден и нощ и всеки земен миг.

Измий очите ми нощес, когато легна

да те видя истинска, не само в стих!
 

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??