15.05.2023 г., 11:36 ч.

Здравей, Невероятнице, и сбогом! 

  Поезия » Любовна
533 3 5

ЗДРАВЕЙ, НЕВЕРОЯТНИЦЕ, И СБОГОМ!

 

... къде са ти прекрасните поляни

и туфите със мащерка и мак,

надиплените в Нищото фустани,

парфюмчето ти – афродизиак,

 

къде са ти момичешките плитки

и писъчето светло: – Ах, недей! –

и аз – мъжът, кален във тежки битки,

да чезна – пламък, в твоя благ елей,

 

къде са сребърните ти пантофки

и шлейфът ти в надиплено екрю,

летят си дните – бързи, смели, ловки,

и Времето говори с нас на „You”,

 

добри, неразбираеми, антични –

сме пришълци от други векове,

и – уж, светът създаден бе за птички,

а се превърна в свят за зверове,

 

и няма го момичето, което

ухаеше в нощта на див пелин,

а аз без теб съм старчето проклето,

изгубило се в погледа ти син,

 

сега те гледам, изпламтял във огън,

не съм и в подходящия дрескод...

Здравей, невероятнице, и сбогом! –

до някой следващ, по-добър живот.

 

15 май 2016 г.

гр. Варна, 7, 27 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??