17.09.2007 г., 21:32 ч.

Зеленчуков магазин 

  Поезия
948 0 10
 

Хоро от портокали обгръща

бананово танго.

Червени и зелени чушки кършат латиноритми.

Морков, с колан от чесън,

тръшва страстно

дебела зелка на омазания под.

От рафтове възторжено дрънчат бутилки
с гърла, насочени надолу.

По ъглите - сподавен, кисел шепот на лимони

одумва екзотичен рицар ананас,

вторачил разлигавен поглед

в червените от срам череши.

Подутите ръце на продавача в такт  ¾,

със твоя танц зловещ насичат времето

на жълти новини и черни хроники,

родени между изгрева и залеза.

Свърталище на празноглави зеленчуци...

Но с приказно вълшебство озаряват те

залепналото стъклено лице

на гладното дете.

© Цонка Людмилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??