23.08.2015 г., 14:27 ч.

Земен ад 

  Поезия
413 1 4

Гледал дявол от небето,

как строят се язовири

и си казал: -Ето, ето,

ще погледам пак сеири!

 

А човекът на Земята

с камъни, бетон, желязо

спрял е пътя на реката

и снагата и прерязъл!

 

Вецове строял могъщи,

светлината да го грее,

топло да му бъде в къщи

и охолно да живее!

 

Нямал светлина в душата,

а в сърцето само хлад,

бутнал дяволът стената

и настъпил земен ад!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви от сърце!
  • Интересна и различна тема. Смислена също така
  • Бутне ли дяволът стената, ад е!
  • Каквото и да направи човекът, ако му липсва топлината в сърцето, нищо не е!
    Поздрав, Исмаиле!
Предложения
: ??:??