11.08.2019 г., 0:22 ч.

Земно естество 

  Поезия
185 0 0

ЗЕМНО ЕСТЕСТВО

 

Върху ДНК-то се наслояват образи многопластови,
отнемат, прибавят, в мрежата си тънка оплитат
най-нежната тъкан, стремяща се към израстване
и току виж – непознати видове от гнездото излитат...

07 08 2019

 

На запад хоризонта златен проговори -
Земя, Небе... целувка... миг прощален.
Ден и месец в друг ще се разтвори 
с кръговрата на живота ни реален...

07 08 2019

 

Животът е дим, роден в пламъка на жарта,
приел многобройните образи на страстта,
претворил, или срутил мечта, след мечта,
завинаги приютил се в кръговрата на Любовта...

10 08 2019

 

През ресниците се промъква сноп светлина.
Засяда в сълзата, от обич и болка изтъкана.
Изпраща образи от сърдечния реал към света.
Чрез истината той по-добър и цветен стана...

10 08 2019

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??