14.03.2007 г., 11:40 ч.

Зима 

  Поезия
578 0 2
Зима... топла и красива...
рай от тишина за мен.
Клони от сълзи...
мечти от белота...
Стъпки във снега...
Вървя...
отвъд хълмове безмълвно...
снегът се сипе...
и лицето ми щипе.

Зима... топла и красива...
носи топлина във мен...
падащи лъчи в снега...
попити мечти...
измръзнали листа...
тиха песен във гората...
сълзи от цветове.
Шептя...
твоето име зова...
слънцето грее...
но не виждам...
денят топи се във Сърцето.

Зима... топла и красива...
лятото студено е за мен,
само тя ми носи топлина...
Рай от искрящи цветове...
в сняг днес се превръщам...
нека се сипя...
топъл да бъда...
за Теб...
Сред зимни песни...
и безкрайни пътеки
денят е тих...
сълзите на света попих...
и устни в теб за последно...
... впих.

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На мен мн ми хареса
  • денят е тих...
    сълзите на света попих...
    и устни в теб за последно...
    ... впих.


    Краят на стиха ти е колкото тъжен,толкова и силен!
    Поздрав от мен!
Предложения
: ??:??