11.08.2007 г., 18:52 ч.

Зима или болка 

  Поезия
620 0 3
Тъжен понеделник, тънеш в бяло -
с ледени шушулки и мъгла.
Тъпчеш същността и онемяла...
Зима или болка е това?

Искам с някого да си говоря,
но е рано - ти, детенце, спиш.
С тебе, самота, какво да сторя...
Гърлото ми стискаш. И мориш.

Снежният човек, като отшелник,
сякаш ме приканва да вървя.
Мой измъчен, зимен понеделник...
Тръгвам с теб, премръзнала съдба.

© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??