19.01.2013 г., 14:41 ч.

Зима по шосето 

  Поезия
468 0 1

Сняг се сипе вънка на парцали

и покрива тишината,

удря ме със ветрени кинжали

и разплита ми косата.

 

Студ през тънкото палто минава,

ледени са ми краката,

зимата на никой не прощава,

дори и на децата.

 

Топъл чай у нас ме чака, зная,

и прегръдката на мама,

на нас такъв си ни е обичая,

нищо, че съм вече аз голяма.

© Михаела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??