Зимен ден
Прегърнах вятъра и белотата,
снежинките пък влюбиха се в мен.
Целуваха лицето ми, косата
и ме държаха в нежния си плен.
Часовникът отмерваше минути,
в снега откривах твоите черти.
Написах името ти в три посоки,
любувах се на твоите очи.
Обичам теб във снежно време,
душата ти, красивото лице.
Сърцето омагьосано не знае
как да благодари на зимното небе.
Извиках името ти в три посоки,
потърсих те във този зимен ден.
Усетих твоята душа и мисли
и знаех, че обичаш само мен.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Всички права запазени