21.12.2010 г., 15:54 ч.

Зимна импресия 

  Поезия » Пейзажна
1028 0 17

                        Толкова чисто! Толкова бяло!

Вишнев  цвят ли нощес е валяло?

Или в небето ангели бели

от бяло злато воал са изплели?

 

Вятърът гони с ледни камшици

впрегнати с бели коне колесници.

Нежни кристали под стрехите бели

тихо звънят като медни чинели.

 

В бяла премяна дърветата стари

с клони потропват като сватбари.

Бяла дантела плетат небесата,

в сватбена рокля обличат земята...

 

Толкова чисто! Толкова бяло!

Сипе се сняг над градчето заспало.

Само комини, под преспите скрити,

пушат ли, пушат, блажено с лулите.

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??