11.06.2010 г., 11:57 ч.

Зимна любов 

  Поезия
693 0 3
Просмуква се студ между устните стиснати.
Стана студен и това ти хареса.
Ти разпна сърцето ми. Искам стоически
твоята зимна любов да обеся.

Не свети в гърдите ти. Без електричество
не можеш и клечка кибрит да запалиш.
Заразна е зимата - и мене ме втриса. 
Детското в мен е на едри кристали.  

Не си ти виновен. Не те обвинявам.
Навярно не знаеш какво е жарта.
Аз лято обичам, за теб - съжалявам.
Ще емигрирам на по-топли места.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??