6.12.2017 г., 0:40 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
1235 4 20

Осъмна в бял воал гората

и преспите са мелби заскрежени,

щом вятърът задуха вледенен

завихрят се снежинки разпилени....

 

И Зимата помита облак сняг

изпраща го по клони оголели

измръзнали от ледения бяг

облича ги с воали цели.

 

Изящни, изваяни от скреж

брези са вплели клони бели,

навъсеното слънчево кълбо

увиснало над бухнали къдели....

 

Вял врабец скочи измръзнал

в преспа остави бегли следи

дете от прозореца скрежно замръзнал

хвърли на Врабчо топли трохи....

© Nina Toshich Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??