20.10.2019 г., 8:01 ч.

Зимнина 

  Поезия
436 0 0

Нима есента е истинска есен,

Ако не мирише на тиква и кестени?

Ако не нижеш чушки и не сплиташ чесън?

Нима есента е есен, ако не се готвиш за зимата?

 

Нима есента е есен, ако не дими казанът за ракия?

Ако не плетеш вълнени чорапи и елечета?

Как ще посрещнеш снегове и виелици,

Ако есента не е истинска есен?

 

Мъкна торбите с шишарки за подпалки.

Обирам последните орехи и гнили ябълки.

Минават край мен хората, гледат ме недоумяващо.

Тази луда ли е? Нали вече всичко има в супермаркета.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??