Нима есента е истинска есен,
Ако не мирише на тиква и кестени?
Ако не нижеш чушки и не сплиташ чесън?
Нима есента е есен, ако не се готвиш за зимата?
Нима есента е есен, ако не дими казанът за ракия?
Ако не плетеш вълнени чорапи и елечета?
Как ще посрещнеш снегове и виелици,
Ако есента не е истинска есен?
Мъкна торбите с шишарки за подпалки.
Обирам последните орехи и гнили ябълки.
Минават край мен хората, гледат ме недоумяващо.
Тази луда ли е? Нали вече всичко има в супермаркета.
© Ваня Накова Todos los derechos reservados