Зимно
http://www.vbox7.com/play:8fb98c40
Вятърът събаря зимните листа със скреж от лен,
вятърът свири в ледени шушулки някъде дълбоко в мен,
мислите ми бродят в сиви светлини от пух,
образи улавям, слайдове с теб, сякаш ти си тук,
така топлината на твоето тяло сгрява ме в безкрая,
колко бавно ще изстиват мислите за теб, наистина не зная.
Като тундра е опустяло мястото ти тук до мен,
само вятърът фучи необясним, сякаш нощ е, а е ден.
И мъждукат светлините в мъглата на града.
Чувствам се загубен в себе си, самичък в света.
В тази слабост силата да продължа напред намирам,
отчаянието светли чувства да роди, вместо да позирам,
в тази слабост силата се умножава и създава нужда,
да не пускам в мен студа, идеята за озлобление да ми е чужда.
Погледни напред, дълбоко в очите мрачината,
зейнала е в тъмното, широка паст отворила е самотата.
Изправи се! Не допускай липсата да стане грях,
няма да бъдеш разбиран, ще разбираш тях.
Мълчанието с вкус на тревога мoделирай го в кутия,
а в кутията тревожна чувствата си ще завия.
Няма да се дам на яростта - от цунами отчаяние,
жалко е ако получиш самосъжалително послание...
А сега вятърът фучи и сваля зимните листа,
само скреж, увиснало небе и самота,
затворих чувствата си в кутия,
спомените си от теб ще ги измия.
За да срещна отново теб този път „на глас”,
на точното място, на точният астрален час,
да те прегърна до изтръпване - сливане в едно,
да ни съберат ветровете в на тайфун красивото око.
Ще те забравя,
за да те срещна непозната
в някой друг живот...
© Гари Адамс Всички права запазени