20.06.2023 г., 23:56 ч.

Знаме - UK 

  Поезия
201 0 0

Къде е българския лъв,

на знамето ни във чужбина,

или превърна се във стръв,

за европейската градина.

 

Със него гонихме душмани,

със него падаха деди,

със него скачахме капани,

без него днеска сме едни.

 

Какво ще кажем на децата,

за техния любим герой,

ний носихме го във сърцата,

а го изгубихме без бой.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??