28.07.2011 г., 22:15 ч.

Звезда с усмивка на момиче 

  Поезия » Любовна
782 0 4

С неонови очи нощта прогледна

и призраци политнаха сред мрака.

До спирката на времето поредна

след тях по улицата тичаше южнякът.

 

Притихвайки, заспиваш – и в съня

сърцата ни все още се целуват:

недосънуван сън, във който плува

към изгрева обичана луна!

 

Тъй топла е космическата бездна!

Мъждукащи сред тъмното, звездите

пулсират или губят се безследно

с минутите в пространството открито...

 

Защото знае колко те обичам,

немигнала, дочаква утринта

една звезда с усмивка на момиче!

На тебе е наречена в нощта!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??