23.12.2023 г., 21:26 ч.

Звездата 

  Поезия » Свободен стих
135 0 0

 

В големия сблъсък

Едно нещо се открои

Остана звезден плисък

И звездата се роди

 

Бе тя с очи прекрасни

Като звезди бе сияещи на небосвода

Как нарекох я с гласове безгласни

Анна тя бе наречена лишена от мисъл вероломна

 

Блестяща тя у небо прекрасна и белстяща

Лекуваща от болка и мрак

В сърцето ми вечно искряща

Убиваща всеки вътрешен враг

 

Какво ли не бих дал аз

Да докосна звездата красива

Да докосна прекрасния елмаз

Да хвана личността и дива

© Емануил Живков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??