29.06.2006 г., 10:01 ч.

Звезден път 

  Поезия » Любовна
1673 0 16

По пътя към звездите тръгнах
с надежда там да те намеря.
Планети и съзвездия обърнах,
и Юпитер погледнах, и Венера.
По Млечен път пързалях се, да търся
следи от теб и мириса на щастие.
Луната цялата с любов претърсих,
добавяйки и чар, сияние и блясъци.
Прескачах през звезди разпръснати
и в кратери вулканни аз надничах,
додето зърнах в синевата пръстени,
отвътре с надписи гравирани "Обичам те".
До седмото небе се покатерих
и там погледнах, там да те намеря.
И в този миг разбрах, че те намерих -
та ти бе Юпитер, а аз Венера.

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??