Звезден урок
Чух, че тази нощ в небето
ще има падащи звезди.
Страхотно, помислих си. И ето
шанс да сбъдна моите мечти.
Огледах с поглед пълен със надежда.
Но нямаше и помен от звезди.
Че трябва да почакам май изглежда.
Търпи, мечтателю, търпи.
Бледен лъч прониза мрака.
И осъзнах по начин труден,
че който иска ще дочака.
Но не подарък, а успех заслужен.
© Пламен Иванов Всички права запазени