3.01.2010 г., 0:09 ч.

Звезди 

  Поезия » Любовна
1001 0 2

Звезди не чакай да ти свалям

във знак на обич и любов,

макар пред теб да се прекланям

и да трептя в любовен зов.

 

Звезди да свалям не обичам -

свалени спират да блестят.

Мечтая с теб сред тях да тичам

по бляскавия млечен път.

 

На любовта ни на крилете

до мене ти се понеси,

вплети в косите китка цвете,

в очите - хиляди звезди.

 

Звездите ни очакват, мила,

да блеснем като тях звезди,

да черпим безпределна сила

от блянове и от мечти.

 

Звездите, скъпа, са безкрайни,

като мечтите, теб и мен.

Ела, те крият свойте тайни,

мечтая да ги разберем.

 

Ела, не мога да разказвам,

да обещавам ме е страх,

на живо искам да показвам,

да ти ги свалям ще е грях.

 

Недей се спира и минута

звезди да чакаш в своя път!

В илюзии недей се лута!

Литни! Звездите ни зоват!

© Александър Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??