Две бяха. Звездичка и Луничка.
Заедно вървяха, хванати за ръчичка.
Един ден, както си стояха,
Луничка пусна ръката на малката Звездичка.
Вече не вървяха.
Тогаз Луничка се обърна
към звездичката добричка:
- Недей да плачеш - каза. - Няма да те оставя самичка.
За мен ти винаги ще бъдеш едничка.
Усмихна се малката Звездичка.
Продължи Луничка:
- Както птицата не може
да полети без крила в сините небеса,
както рибата не може
да живее извън морето,
както вълшебникът без магия
не може да прави чудеса,
така и аз без теб
ще съм сама на небето,
ще съм като птица без крила,
като риба без вода.
Защото ти си на магията създател-
онази магия, която като огън гори сред къшчета лед.
Ти си най-добрият ми приятел.
Без теб светът ще е много по-мрачен и блед.
Ти си моята Звездичка - допълни Луничка. -
На света най-добра и едничка.
Две са. Звездичка и Луничка.
И заедно ще вървят в мечтите,
хванати за ръчичка.
С любов,
на най-добрата ми приятелка