23.02.2007 г., 18:09 ч.

Звездите са неми 

  Поезия
730 0 6

Звездите са неми

Стъпвам едва, тихо влизам на пръсти -
промъквам се нощем в съня ти...
Загъната в облаци гъсти
заспала е вън и Луната.
А аз се прокрадвам безшумно в съня ти
и светят ми само звездите -
те, същите, гледали толкова пъти
как ти ми целуваш очите.
Не говорят, не съдят - звездите мълчат,
пазят нашите тайни големи.
Само те знаят как безпощадно горят
две тела. Но звездите са неми.
И Луната, загъната в облаци гъсти,
няма мойте стъпки да узнае;
аз ще стъпвам едва и ще вляза на пръсти,
сънят ти устните ми да извае...
Дъха им да отпиваш до зори -
звездите знаят как обичаш тези устни,
и как целуваш ги, докато заболи,
защото ще ти липсват като съмне...

© Елена Леонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??