5.07.2019 г., 12:46 ч.

Звездите се къпят 

  Поезия
175 1 2

ЗВЕЗДИТЕ СЕ КЪПЯТ

 

Звездите се къпят в морето на твойте очи.

Луната между тях усмихната наднича.

Музика Божествена в душите ни звучи.

Олтар небесен е сърцето ти... и ми се врича.

 

Поемам духовните ти и житейски обещания.

На кръста ми с любовен огън се изписват.

На твоя с капки кръв сърцето си извайвам.

Кръга Обреченост имената ни изографиса.

 

Не знаехме колко ще е безплодното лутане,

докато намерим верния път към целта.

Много белези, прах и сълзи преглътнахме,

но пътеводна звезда ни бе тя – Любовта.

 

Отново звездите се къпят в зениците ни.

Светлината им бележи пътя, дълго вървян.

Въпреки всичко, прегръщат се дните ни.

Внуците възседнаха... всеки... своя кон вран...

 

05 07 2019

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви от сърце, Цвете и Марианче, за прочита и вдърновението, с което ме дарявате! Желая светлина и топлина по пътя ви!
  • Красива нежност в къпещи се звезди! Поздравления!
Предложения
: ??:??