1.08.2005 г., 7:51 ч.

Звездно вино 

  Поезия
950 0 2

В пълнолунен полуздрач,
със ръце умели,
удря нощният берач
по звезди узрели.
В коша плетен от роса,
грубо ги подрежда,
после в делва от нощта
сока им изцежда.
Та когато прекипят,
в августовски зимник
във кръвта ни да болят
за небе петимни.
А всевечният кръчмар
в чашите –богато
ще налива този дар,
чак до друго лято!

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??