27.07.2006 г., 21:07 ч.

Звяр! 

  Поезия
688 0 3
Звяр!



Не трая да ме дразни тишина!
Горещи чукове размятам в ноща!
В Пеща не поглеждай! - гори там кръвта!
Железни доспехи калявам в жарта.

Кънти пещерата, желязото бяло
съска във злобни искри.
Тази нощ луд съм!
Недей ме търси!

Вечерям, и къпя се,-
все във искри!
Недей!
Не ми говори!

Ти! Черно Огнище,
Ти знаеш, че днес ми е ред,
кръвта ми ще бликне
в течащ, бял, изгарящ метал!

Аз нося във себе си,
не един огнен Звяр!
Ще бъркам със длани,
в жужащата жар.

Ще пия ослепителен,
къркорещ, огнен метал.
В пещерата опушен,
аз Огнен съм Звяр!

© Барон фон Микрофон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??