Mar 15, 2023, 2:18 PM

Предците ми говорят 

  Книги
672 0 0
Release year 2022
Pages 900
ISBN 978-619-7647-05-1

© Иванка Цветкива All rights reserved.

СИНОПСИС на „Предците ми говорят „
    Днес е важен ден за мен. Ще се преродя в едно малко и невинно момиченце, желаещо да опознае необятния свят. Там долу, на Земята, аз ще разбера, че това съм го правила много пъти и съм оставила следа в историята. 
          Тази следа започва още с тракиеца Перихол, който освен отличен воин е и любопитен да разбере живота на хората в бъдещето и в миналото. Така с брат си Аскамант правят пътувания във времето и се запознават с митичният цар Терей, а в следващо пътуване се срещат с Орфей. Но най-много ги впечатлява пътуването им в бъдещето където виждат група деца седнали върху развалините на собствената им крепост как правят планове да напишат роман за траките. Едно от децата съм аз. И току що съм сънувала майката на Перихол и Аскамант,  която ми вдъхва тази идея.        
      Ще се запозная с подвизите на Гембал с  Филип Македонски. А също и за това как той открива любовта ухаеща на диви    ягоди.
       А няколко века по-късно ще се срещна с римлянина Антонио спасен от красивата тракийка Вара. Той ще остане в нейното селище и ще й разкаже за Рим, а тази история ще остави отпечатък и в моите гени.
     Ще надникна в императорския дворец на Константин Погонат , както и в шатрата на Аспарух и ще присъствам на битката при Онгъл. 
    Павел и неговите съселяни ще спасят от гибел голяма група богомили от гоненията на цар Борил.
       А в навечерието на падането на България под османско владичество ще се срещна с красивата болярска дъщеря Яна, последователка на Боян Мага, и нейната любов с дърводелеца Никола. От тази любов ще се роди Ива-Яна, която пък ще роди прабабата на моята баба.
      И няколко години преди Освободителната Руско-Турска война ще разбера за моят пра роднина Вълко Топалски и ще присъствам на организирането, извършването и залавянето на  участниците в  Арабаконашкия обир. Левски ще присъства на сватбата на Етрополския даскал Тодор Пеев с бебе на ръце,  облечен като слуга.
       Тъжно започва историята на прадядо ми Петър, но завършва с прекрасната му любов с прабаба ми Тодорка родила бащата на моя баща.
      А другият ми прадядо Тодор до такава степен ще ме плени с характер и битност, че успявам  чрез медитация да се пренеса в неговия свят , 100 години назад във времето. Там се запознавам  с майката на баща ми, която е на 6 години.
     Но най-вълнуваща и неповторимо колоритна е историята на майка и татко, които се сгодяват две минути след като случайно се виждат за първи път в живота си.  Правят го по собствен избор, без чужда намеса.
      Това е автобиографията на една човешка душа, моята, която започва още от времето на траките и преминава през историята на България чрез героите на различни исторически моменти,  за да стигне до моите предци и накрая мен. Искам моите внуци да узнаят за корените си. И историята на народа си, поднесена по вълнуващ и пикантен на места начин.
        А в заключение ще сънувам и бъдещето си през 2350 година.
       Всичко е възможно! Защото няма минало и бъдеще. Всичко е тук и сега!

BGN 19.63 Купи

Свързани произведения
Works in book
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??