Jan 18, 2020, 10:03 AM

Хайтов, Родопа и полета на кинематографията ни 

Collages » Others
511 2 9

© Ригит All rights reserved.

The work is a contestant:

Реквием »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти Мария!
  • Няма начин да не те подкрепя! Този филм и създателите му ще останат и за в бъдеще като един колос в българската кинематография, доказал на света, че и нашите творци са от световна класа!
    Гласувам с радост и ти желая успех!🌺
  • Благодаря Ангелче!
  • Благодаря на Хари и на Краси!
  • Поздравления за избора и изпълнението!
  • Хайтов! Родопа! Родина!
  • Благодаря за темата Какичко. Наистина е огромно предизвикателство да се направи колажен реквием. Не е лесно да се компилират Тъга, Благодарност, Красота, и Нежно Обещание за бъдеща паметност. Благодаря и за коментара Какичко! Има такъв момент с номинациите. Някой от представителите на академията много са го харесали. Поискали са обаче да бъде преработен в западния формат, за да го представят по надлежния ред пред журито. Козият рог е бил сниман в стандартите на БДС съвместими с ГОСТ на СИВ. Но по неизвестни причини това изискване на Американската Академия по филмово изкуство не е извършено. Което ни лишава от възможността да участваме пълноценно. Номиниран е и за участие в Кан. Там Турция води огромна кампания да ни спре. И успява. Но въпреки това филма е закупен и прожектиран от над шестдесет страни по света. Така Хайтов, Методи Андонов ( режисьора) и артистите Катя Паскалева, Антон Горчев, Милен Пенев показват, че и в малка България могат да се творят филми на световно ниво!
  • Няма да коментирам колажа, като изпълнение. Самата тема на предизвикателството позволява да се направи нещо без да е необходимо човек да е кой знае какъв майстор-колажист. Обаче ще те поздравя за избора. Реквием е от всякъде за творци, които го заслужават. Като започнем от Хайтов и Методи Андонов, през актьорите и песента, която въздейства силно на не едно поколение. Виждам, че си изредил и наградите. Мисля, че това е и единствения български филм, който е номиниран за "Оскар" или бъркам? И разбира се, не мога да не отбележа и това, че както винаги елегантно насочваш вниманието ни в посока "Изберете българското". Благодаря за което.
Random works
: ??:??