Aug 29, 2019, 2:49 PM

ЛОУ + Рап и Чук - ''Изходът е в нас'' 

Music » Rap/Hip-hop
549 3 11
00:00
04:44

© Калински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Добре. "Всяко ново откритие, е добре забравено минало". За кой ли път се убеждавам, че тази максима, е абсолютно вярна. Това ми говори само едно... А, то е, че вече съм много одъртял, за да мога да оценя правилността на това твърдение.
 • Вижте, аз не оспорвам вашите думи - напротив. Моята идея просто е, че първата стъпка към всичко изброено от вас, е момента на пробуждането и отърсването от апатията. В момента голяма част от обществото живее в тотално безразличие към това, което ги заобикаля - за мен това е най-плашещото. Точно затова и апелът ни е хората да отворят съзнания, да разберат, че все пак нещо зависи и от тях, и да не се страхуват да изразяват мнение и позиция. А дали става с един рецитал - не, не става, но и не бих го нарекъл незначително камъче. Стена се строи с камъни - едни по-малки, други - по-големи, но и двата вида не са излишни. В крайна сметка при постигането на обща цел са нужни всякакви хора и средства - едни помагат с мозък, други с физическа сила, трети - с пропаганда и даване на гласност, за каквото може да се сметне този ''рецитал''.
 • Калински! Ако хвърлиш какъвто и да е камък в едно заблатено езеро, вълните няма да постигнат нищо друго, освен да се разсеят между водораслите. Но, ако искаш блатото да си замине и да създадеш кристално чисто ново езеро, трябва да намериш най-ниската точка на водоема, да дълбаеш с години "отточен канал", да взривиш в подходящ момент "последния косъм" между блатото и руслото на новия канал, да изчакаш цялата "мътилка" да се изтече, да пресушиш блатото, а изсъхналите "папури и водорасли" да изгориш, след което да "изореш дъното" из корен и едва тогава да спуснеш нов савак, който да спре водата, която да напълни кристално чист нов водоем, който едва ли вече ще е езеро, а по-скоро язовир. Горе-долу това представлява принципната схема за създаване на ново общество, от какъвто и да било тип. Не става с един рецитал. Трябва "целенасочено дълбане с правилни инструменти". Първата "копка" винаги е важна. Затова казвам: "Копай в ниското! И не хвърляй незначителни камъчета".
 • Благодаря отново за отделеното време, както и за насърчителните думи от rocksky! Искам обаче да обърна внимание на това, което каза kasius, че ''Бунтуването без посока и ясна идея, какво да се направи след свалянето на един ред в обществото, е само, създаване на безпътица.'' - не искам да се повтавям, но песента ни не агитира за свалянето на даден ред или някаква партия. Целта е да провокираме хората да използват мисълта си и да не живеят в страх. Относно това, че неосъзнатия бунт създава безпътица - може би е така, но за мен по-страшна е апатията, докато бунта (макар и неосъзнат и наивен) поне показва позиция и отношение към случващото се около нас.
 • Ще ни се карат с тия коментариПрав си-помнейки миналото,да гледаме напред.Но да пожелаем успех на тези момчета,защото все пак те са надеждата.Хубав ден
 • Наско! Заради книгата на Желев в далечната 1988 година излежах 9 месеца дисцип. Добре, че дойде демокрацията, та дослужих само три месеца от това наказание. Берекет версин и на това. Миналото си е минало. Кръст на всичко... И напред. Но, не е лошо с едно око и назад.
 • Абсолютно съгласен!!!Но мисля,че вината е у нас-възрастните.Не случайно дадох пример с онези младежи-защо мислиш са там?Заради някаква идеология?Ти знаеш защо беше забранена книгата на Желев.А сега какво правим?Младежки организации към батковците и каките.И от сега да знаят къде е келипира.Осакатяваме си младежта!Нормално е да се появи това което казваш-на мен например ми е писнало от партийни зомбита и тарикати,които даже не знаят в коя посока се въртятКогато имаш качествени полюси свободните електрони се оправят,обаче имаме ли ги?
 • За да не бъдеш "безгласна буква с робско мислене", трябва да се "поляризираш" и да избереш посоката си на "въртене". "Свободните електрони" в човешкото общество, които нямат "поляризация" са носители на анархия и безредие. В този смисъл носителите на гражданска позиция са винаги ориентирани в някакъв политически спектър или ако не намират такъв, а са много силно "заредени" отдават енергията си и създават нов. Бунтуването без посока и ясна идея, какво да се направи след свалянето на един ред в обществото, е само, създаване на безпътица. От това по-лошо... Здраве му кажи. Та, освен бунт и път за сриване на един обществен ред - "свободния електрон" би трябвало да е наясно накъде ще тръгне отделяйки се от "изчерпалото се ядро", по коя "траектория" ще завие и накъде ще насочи останалите "освободили се електрони".!
 • На мен пък ми хареса!А за 20-те години-те са млади хора и може да не си спомнят 30-теВъв всеки случай са по-смешни тези,които си спомнят даже Руско-турската войнаИ това са възрастни хора!А за пропагандата-предпочитам да слушам тези момчета,отколкото да гледам онези дето от една седмица спят пред ЦИК и пазят ред!
 • Вижте, благодаря искрено за отделеното време и за добрия тон, с който давате препоръки - оценям го! Само не знам за каква пропаганда говорите, при положение, че песента изобщо няма политическа насоченост - единствено в припева се споменава за комунизъм и демокрация, докато в куплетите няма и една дума по темата. Идеята ни е съвсем друга, както съм написал и в описанието - да обърнем поглед към самите нас и да не губим дух и вяра, защото (може би) само така ще дадем отпор на хората (без значение политици, олигарси, мафиоти), които искат от нас да сме безгласни букви с робско мислене.
 • Абе, така и така сте решили да правите агит-банда-пропаганда, поне заменете в припева "две десетилетия" с: три десетилетия... А! И вземете да прочетете нещо за комунизма в оригинал, ако поназнайвате немски... Щото квото и да слушате от други "витии", все ша е промивка на мозъчните гънки. К'во искам да кажа: Преди да давате акъл на някого, гледайте да "набръчкате" своя от изворите или по-добре "рецитирайте" нещо за извечните общи ценности, напр. за трагичната несподелена или споделена любов между двама млади... Понеже сте такива, к'вото и да сътворите, все ще е вярно и вероятността за успех ще е в по-голям процент.
  P.S. С най-добронамерени пожелания!
Random works
: ??:??