Sep 14, 2021, 8:03 AM

Синя пеперудка 

Photography » Nature
220 0 15

© Георги Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Красиво и много нежно!
 • По всяка вероятност, ще предизвиква интерс и според мен, ще има повече новорегистрирани и от други страни, които сега само разглеждат.
 • Така е, чуйте Фреди. Така се прави "по света". Дори редакторите не бива да виждат кой предлага.
 • Когато авторът качи дадено произведение, името на автора да остане анонимно, до неговото гласуване от зрителя със звездичките.
  Така харесаната творбата може да бъде оценена и коментирана от зрителя.
  Също да има опция, отвори и виж автора, но при тази опция няма да можете да гласувате и коментирате.
 • Сенд - точно пък ядосана! Ама как да видя? И при мен има такива, и то "шарят" и по неща от 2-3 год, защото наведнъж минават по няколко. Не знам как да видя кои са, пък и да знам, няма да ги блокирам. Не заради тях, а за себе си пиша. Като фотограф съм гола вода отвсякъде: хич ме няма да снимам, а и не ме влече. Но да гледам и ви се радвам - ми е от любимите раздели.
  И благодарение на хамар и публикуващите, които пояснявате, понаучих нещичко.
  Налагат си в техните глави!
 • Паленка, пак се ядоса. Хайде, влез в профила ми и виж, че оценките се използват за шантаж, не от "хората", а от сбъркани, криви, комплексирани човечета. Дреме ми за мнението им, но защо налагат простотиите си в сайта?! Да, Хари, разбрал си ме. Благодаря!
 • Сенд, мисля, че се доближих до твоята мисъл.
  Може би някои ще изтъкнат проблем с фокуса в снимката. Да, тя не е с перфектна рязкост, но пък ми правят хубаво впечатление, дълбочината, решението с осветеността и композицията. И като цяло представеното е хармонично и приятно за гледане, поне за мен
 • Всичко е нужно! Да не би по изложби да ходят само изкуствоведи и академици? Оставете правото на хората да си харесват или нехаресват и изказват мнението, все пак тези оценки не са журиране в класация, а само някакво мерило за популярност.

  Архитектура
  Транспорт
  Природа
  Хора
  Предмети
  Фотожурнализъм
  Хумористични
  Експеримент
  Други
  Макро
  Пейзаж
  Портрет

  Ккво пречи да се качват в "експеримент" или "други" и да се пишат по 2-3 придружаващи изречения за снимката какво точно е?
 • Всеки сам тр да реши качеството на снимката, която предлага. Качеството на снимката има два компонента - технически (тук визирам най-вече фокус, шум, контраст) и художествен (композиция, осветеност, акцент). Всеки, който се е занимавал с фотография обаче знае, че може умишлено да се въведе дефокус, зашумяване, оконтрастяване с цел по-висока художественост. Това са майсторски изпълнения и тук фотографът вече се изявява и като художник. От тук според мен идва и разнообразието на фотографските жанрове, за което споменаваш.
  Това, което Фреди сподели аз го разбирам най-вече в смисъл, че профи снимките са предназначени за печатане - плакати, пана, илюстрации. Там началното ниво тр да е с перфектно пространствено разделяне(резолюция) защото печатането има свои параметри на резолюцията.
 • Фредито спомена, че профи фотографите изследват снимките пиксел по пиксел. За хоби фотография и публикации в нета, едва ли това е нужно. Всичко е относително, навъдиха се съвсем нови жанрове, дрийм арт фотография, например, където има яка обработка, но е увлекателно и интересно.
  Благодаря, Емо!
 • Сенд, това с "професионалните пиксели" как да го разбираме?

  Откакто се появиха т.н. smart устройства, думичката стана малко обидна, щото хич не искам някой да ме приема като човек работещ по нечии инструкции (казано най-общо) Но нямам против някой да ме заподозре, че не съм достатъчно интелигентен, така че смело казвай.
  Със собственика на сайта г-н Колев нееднократно и в различна форма е обсъждана сега прилаганата система за оценяване на произведенията. Когато сайтът е само за даден жанр, това е приемливо, но когато оценки слагат хора нямащи отношение към жанра, както е в нашия случай, отегловяването на оценките е задължително. Определен ефект ще има и ако не се маркира броя на отделните оценки, а тяхната проста сума.
 • Пеперудите са най-фотогеничните насекоми 🙂
  Страхотна картичка!
 • Ето, затова, уважаеми Админ, "оценките" не трябва да са анонимни, а да се знае, бай Х - 2, леля У - 4 и т. н., а не да ми се лигавят, когато кача нещо.
 • Много нежно и ефирно.
 • Заради "професионалните" пиксели, почти не е обработвана. А това е линк за любознателните:
  https://bestcam.bg/blog/50-vida-fotografiya/
Random works
: ??:??