Nov 6, 2013, 12:32 AM

I N R I 

Pictures » Iconography, Tempera
1124 0 7

© Тошко Вачев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Прекланям се пред познанието ти в иконописа и изкуството да го пресъздадеш,дори и по-различен начин,това е вид "новаторство",а не "догматизъм" Поздрави за INRI!
 • Ами аз и на 43 години не мога да рисувам така, значи трябва да я бива картината. Но все пак помисли над това, което ти казах, макар и да ти е малко рано да влагаш идейност в рисунките си, ако искаш го запомни като проста аксиома за по нататък, когато ще пораснеш и развиеш повече таланта си - перфектната техника на рисуване е нищо, ако не търсиш да предадеш някаква идея чрез рисунката си. В това се състои разликата между евристичните творчески личности и обикновените лаици в изкуството. Питай учителя си по рисуване да видим дали ще ти каже нещо друго. Хайде със здраве и успех!
 • Лошо, много лошо ТОД В-е Рисувай си тогава в пещерите по балканите, след като не те интересува мнението на потенциални потребители, а защо не и на купувачи на картини? С безсмислия винаги можеш да се забавляваш и самостоятелно!
 • Лошо! Трябва да придадеш идейност на рисуването си за да стане изкуство. Ако нищо не искаш да кажеш с това, което рисуваш, а само изобразяваш предмети или хора, защо не се заемеш с фотография - хем по-лесно, хем по-бързо. Разбирам, че за да се научи човек да рисува трябват и упражнения, но тогава пиши в заглавието "упражнение по рисуване" - за да е ясно и да не търси случайния посетител "под вола теле"!
 • А, какво означава заключената врата на заден план? Аз го тълкувам като ерес - кръстът и Исус на него препречват пътя на вярващия към изхода през, който би могъл да излезе по широкия свят... Ще рече, че религията държи вярващите заключени в хипотетичен затвор и не им позволява да видят и да се сблъскат с реалното битие!

  P.S. Освен това и с двете си ръце, Исус реализира знака на демокрацията. Как се връзва консервативната доктрина на църквата и демокрацията, ако не е тайна?
 • Тошко, защо фигурата на Христос е така мощна, главата му (лицето, главно) - несъразмерно малка, показалеца и средния пръст - дебели, изшилени и изпънати? Толкова усилия си положил и си постигнал и добри резултати, а само пръстите, напр., доста компрометират...
  Кръвта прекалено е разлята, а ореолът - много голям и непропорционално поставен.

  Тошко, коментарът ми е от 7.11., а виждам, че си влизал на 12.11. Не отговаряш ли на въпроси?... Ако е заради "ти", минавам на "Вие": Не отговаряте ли на въпроси?
 • Харесах много!
Random works
: ??:??