May 12, 2006, 7:55 PM

* * * 

  Poetry
1002 0 9

Отварям пак портфейла,
пак от него гледаш ти -
твойта снимка избеляла
за пореден път в очите ми блести.

Сякаш си пред мен застанал,
отново мълчаливо ти стоиш,
сякаш си от лед изваян -
тъй студено се държиш.

Искам да ми кажеш дума, две,
искам да протегнеш пак към мен ръце,
Но зная...
        няма снимки оживели,
        има хора домъчнели!

И затварям пак портфейла,
и назад се връщат дните,
срещам твоя пламък, който
за пореден път в очите ми гори.

2006 г.

© Радост All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??