Снощи споменът наxлу
във главата побеляла,
колко просто - сякаш вчера
тук до мене бе стояла.
И дори след толкова години
помня твоя смях кристален,
но и помня онзи миг -
онзи миг така кошмарен.
Беше есен, дъжд валеше,
вятър брулеше листата.
Каза "Сбогом" и побягна,
бързо скри се във тъмата.
От тогава минаха години,
още чакам да се върнеш.
Да прекрачиш прашния ми праг
и с любов да ме прегърнеш.
Във очите ти красиви, чисти,
една сълзица да заплува.
Чакам... но не идваш, мила,
само споменът нахлува...
© ПразеН All rights reserved.