Aug 6, 2007, 10:18 PM

... 

  Poetry
579 0 3
Някога замислял ли си се, другарю мой,
за нещо много интересно,
че все пак идва онзи вечния покой,
предполагам, че ти е известно.

И тези мисли все напират,
когато все си сам, другарю,
и даже да се пазиш, те намират,
работа ще има за теб, гробарю.

Когато си далече на брега самотен,
а реката е с размерите на океан,
е без значение колко си богат или грамотен,
защото ти от тъмнината си скован.

И замислял ли си се дали сълзи ще рукнат,
когато вече липсва твоя дух
и нови, и нови пролети ще пукнат,
а споменът за теб ще бъде прах и пух.

Но това, другарю, изобщо да не те тревожи,
с теб или без теб, тук все ще се живее,
но да правиш ти добро ще се наложи,
ако искаш споменът по-трудно да линее.

Но някога замислял ли си се, другарю мой,
за нещо много интересно,
че там може всичко да е любов и птичи пой,
там някъде високо - всичко е чудесно.

© Иван All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да и това ми допада добро завръщане след краткото отсъствие
  • Хубав стих...
  • Интересен поглед имаш,но все ми се струва,4е желанието ти да търсиш рима някакси притиска свободата на мисълта...Иначе е хубаво,харесва ми !!!
Random works
: ??:??