Dec 7, 2006, 11:00 AM

08121980 

  Poetry
635 0 5

08121980

 

"Do you know what you've just done?"

"I just shot John Lennon."

 

Убиецът седна на тротоара

И се зачете в „Спасителят в ръжта”

Сирените

Хората наоколо

И суматохата

Не съществуваха

Не се притесняваше от станалото

Защото така трябваше да стане

 

Страниците се затвориха без съпротива

И повече от двайсет години

Прекарани в килията

За убийството на мечтата

И надеждата за по-добро

За лудостта в главата си...

Всичките тези години нямо

Ехо на четирите куршума

Които се впиха в милиони

И убиха музиката

 

И убиха един

Може да кажете мечтател

 

Марк беше добро момче като малък

Но порасна като всички останали

И откачи от изолацията

Ревността

Наркотиците

Завистта

И всичко от което човек може да откачи

Но беше единствения който се осмели

Да се докаже

 

Джон също беше добро момче

И създаде неприятности на войната

 

Джон беше един тогавашен

Христос

Който говореше и вършеше добрините си

И го разпънаха

За това че имаше мечти

 

Джон беше наивен

А света се беше променил

И Марк – убиеца

Направи това, което не можаха четирдесет години

 

А не затова Селинджър написа книгата си

 

06.12.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Всичките тези години нямо
    Ехо на четирите куршума
    Които се впиха в милиони
    И убиха музиката."
    Амин.
    Обичам Джон Ленън и "Спасителят в ръжта" също
  • Знаеш ли, предпочитам да споменавам повече Ленън, а неговият убиец заслужава забрава! Защото, по мое мнение, той уби именно за да помнят за неговата невзрачна личност!
  • Тъжни дати, Декс...26. Поздравявам те!!! Хенри
  • Върна ме във времето назад...
    Историята помни всичко, Декстър!
    Браво!
  • поздравления, Декс! Imagine there's no heaven...
Random works
: ??:??