Dec 21, 2006, 6:00 AM

1 * * * 

  Poetry
551 0 1
                          Моята звезда сияйна
                          на небето се яви
                          и под здрача на луната
                          тя ще заблести.
                          Тогава!
                          Моето сърце любящо,
                          пак ще полети.
                          А когато, утрото проблестне
                          и луната пак се скрий,
                          то моята звездичка сладка
                          пак ще си поспи.
                          Ще чакам аз, денят да си замине
                          да дойде вечерта,
                          че тогава аз отново ще съзра
                          сияйната звезда.
                          Но отвътре
                          нещо ме гореше в моята душа,
                          че си няма име моята звезда:
                          И мислих аз от зори до мрак,
                          как да я наричам?
                          нежно и красиво, сияйно и щастливо.
                          И когато появи се тя,
                          аз нарекох си я:
                       "Лилия, сияината
                                   звезда".

© Румен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??