Feb 15, 2008, 9:43 PM

14 февруари 

  Poetry » Civilian
871 1 3

 

Днес е 14 февруари.

Празник е за млади и за стари.

Събрали са се винари и лозари,

под краката им виното пари.

 

 

 

Вдигат бъклицата без да спират,

в чашите радост за труда си намират.

Главите са тежки, сърцата са леки,

крака се оплитат, радва се всеки.

 

 

 

Един път в годината лозата пее,

макар че я режат, нали е за здраве.

Вдигайте чаши, вино се лее,

най-скъпата дума днес е: "Наздраве".

 

 

Сега е простено човек да е пийнал.

Празник е! Няма да има нова покана.

Каквото досега мечтал е лозарят,

нека двойно се връща в замяна.

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??