Feb 18, 2018, 7:42 PM

145 години от гибелта на Васил Левски 

  Poetry » Civilian
474 2 7

Пекнало е слънце, Дяконе,
но днес не топли както обичайно,
чества се деня на твоето обесване,
на всички липсваш ни безкрайно!

 

Ще те помним вечно, Апостоле,
обесен бе, но нивга не умря,
глад, мизерия, геройството ти коства,
във името на българската свобода!

 

Надявам се да сме достойни, Левски,
пред паметника ти глави си да сведем,
макар да не бе изпратен с песни
с цветя, молитви паметта ти ще почетем!

© Виктория Тасева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??