Jun 16, 2012, 6:43 PM

* * * 

  Poetry
552 1 2

 

АКО ИМА УТРЕ

Ако знаеш, че утре няма да можеш да ходиш,

новите обувки би ли дал на някой?

Ако знаеш, че утре няма да можеш да виждаш,

марковите очила би ли дал на някой?

Ако знаеш, че утре неволно загубиш парите си,

днес ще дадеш ли на онзи, дето рови в коша?

Ако знаеш, че твоята майка утре почине,

днес би ли и казал - Обичам те?

Ако знеш, че утре стане война,

свобода ще дадеш ли днес на децата си?

Ако знаеше, че утре някой те наклевети,

ще го пратиш ли гневно на оня свят?

Ако знаеше, че утре животът за тебе ще спре...

Ако знаеш, че утре?

Просто, нямаше да бъдем

лоши, гневни,

 стиснати,потиснати,

клеветници, проклетници,

 егоисти, самовлюбени,

та чак загубени.

Ако днес не можем и не искаме

  отговор да си дадем

и не кажем простичко -

 ОБИЧАМ ТЕ! -

може и да няма утре!

 

 

 

© Лина Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??