Apr 7, 2019, 1:38 AM

****%: 

  Poetry
260 0 0

цъфнаха кокичетата люляви
светът огрян от светлина
Алелуя крещи превъзбудено
ето иде новина

 

реките мътни се събудиха
по вените им текна бистра топлина
някакси несвойствено и учудено
песничка запя сънливата земя

 

гората като кикотка се разклати
изтупа поизсъхналата си снага
и нежни венчелишчета изпрати
да донесат малко красота

 

замрялата природа за нощ се преобрази
грейна с щастливи очи
вълшебният пощальон долетя
с пъстрата си торба

 

симфония от животинки излетяха
със "старото " на криеница поиграха
свирнята им погъделичка слънчовите лъчи 
и нещо ново се стъкми

 

кристално свеж въздухът избликна
палитра от неземни блага от недрата избуя
всичко е като от приказка магична
върху пеперудени крила иде бясно пролетта

 
 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??