Jan 1, 2009, 10:26 AM

А това е само опит 

  Poetry
524 0 6

А това е само опит

Игра с подправките

И желание за още

Мъничко от теб

Като счупени стъкла

Като звук от липса на късмет

Се преобръща  днес започнато от снощи

 

А това е само опит

Протегнато мълчание

Да се целунат пръстите ни пак

Да натрошат небето

Изсъхнало с овъглен похлупак

 

Опит за летене

За надбягване със собствените ни нозе

За разтегляне на времето

Докато се съберем

 

Това е опит за поезия

Докато водата капе като дъжд

Изтича се и се подрежда все едно

Седим и мислим върху пъзел

 

А това е опит за...

 

      * * *

 

...създаването на едно лято отнема

Смъртта на три други сезона

Както хората когато правят

Сами копаят гробовете си

 

Когато хората правят

Къщички на свойта самота

Един за друг захванали се

Докато смъртта...

 

И колко още ни остава

Във студеното да мислим за отвъд

Където тишината е кристална

Защото няма писъци на другия

 

А аз съм силен

Си помислих днес

Защото всичкото през мен е минало

И аз достатъчно си взех

 

За създаването на едно лято

Променят се всичките други

Знаят че и то някога ще окапе

Но за него бутат се да се погубят

 

31.12.2008

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • кво праиш бе декстъре ч.р.д. и от нас тука
  • Декс! Впечатлена съм отново!
    Честита да е Новата година,момче!
  • Като Джак...
  • "А това е само опит

    Протегнато мълчание

    Да се целунат пръстите ни пак

    Да натрошат небето"

    Добър опит!

  • ...а как искам да си създам едно лято...ей сега,на момента...
    честита нова година!
  • ...за летене
    За надбягване със собствените ни нозе
    За разтегляне на времето
    Докато се съберем

    Осмислих си ДНЕС!

Random works
: ??:??