Ако до днес
на измръзнал пътник
дреха стара не си дал
и на някой
заблудил се,
посоката не си показал.
Ако на бездомно куче
залък сух
не си подал
и не си нахранил
птичките с трoхи
от твоята маса.
Ако пареща любовна болка
никога не си изпитал
и не си се радвал,
на нещичко, което си създал.
Ако никога не си сънувал,
никога не си мечтал,
не си подал ръка за помощ
и за никой до сега
сълза не си пролял....
Значи, че до днес
живота ти
напразно е преминал...
Значи, че до днес
си съществувал,
но не си живял...
© Пепа Деличева All rights reserved.