Jan 4, 2012, 2:06 PM

Ако можеше да видиш 

  Poetry
501 0 1



Ако можеше да видиш
Как тъмно синьо се слива
С кално жълто
Когато небето заспива

И силует на пушещ художник
Гори
По-бързо се надпреварват годините му

Ако можеше да видиш
През моите очи
Настръхнали като глухарчета
Са дните ми преди да си отида

Толкова е самотно тук понякога
В кафявия ъгъл
С малък прозорец
Черно-бели пияници
Се промъкват и скачат в къси полети
Преди да опитат да ме заговорят

Нямам нищо в джобовете си
Изхвърлих всякакви намачкани билетчета
Само един спрял часовник
Да ми показва накъде отива времето

Ако можеше да видиш
Колко е тъмно когато отворя
Очи
Колко е празно когато
Създават се новите дни

Ако можеше да видиш
Цветовете
Усмихнати спомени
Аромати
На...
Студени разходки

Сещаш ли се

Сещаш ли се какво е
Да си с някого
Помниш ли

Ако можеше да видиш
Как се крия в сивото
Всяка нощ

Ако можеше да ме откриеш

 

 

3 януари 2012

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??