Анхиало – древен и велик,
с Обител свята – на Божествен мъченик;
градена бе в далечни времена,
съборена от варварска ръка.
На мястото на старата Обител
поселил се търговецът Селим бей,
от тежка болест скоро заболял,
но не след дълго там намерил цяр.
И извор бликнал, на светеца Георги.
Забравил турчинът грабителските орди.
Във вярата Христова се кръстил
и църква там за спомен съградил.
И днес в Поморие Обител има,
камбанен звън разнася лете, зима;
за славата на Бога тя вестѝ,
с неземна сила хората церѝ.
29.08.2014г – Ахелой
© Лъчезар Лазаров All rights reserved.